Automatiserade system till förmånsbilar

29 maj, 2021 0 Av webmaster

Företag som vill ha tjänstebilar för sina anställda kan förenkla kontrollen av dem genom att skaffa en enhet för bilarna som automatiskt registrerar allt man behöver veta. Infobric ger även möjlighet att ha ett system kopplat till enheten som påverkar förarens lön. Genom att samla allt på en och samma enhet blir det mycket enklare att kontrollera ens anställdas resvanor samt att det uppskattas mycket av Skatteverket ifall de vill se en körjournal.

Funktion

Det är viktigt att alla som kör tjänstebil för ens företag inte bryter mot några regler eller riktlinjer till hur bilen får användas. Därför är det alltid fördelaktigt att införskaffa en elektronisk körjournal till företagets tjänstebilar för att försäkra sig om att bilen används på rätt sätt. Nuförtiden finns det även andra tjänster och fördelar man kan få från företag, bland annat Infobric, som säljer elektroniska körjournaler. Nu kan allt finnas samlat på en app så man lätt kan ha tillgång till all information man behöver. I appen samlas körsträcka, trängselskatt, infrastrukturavgifter m.m som kan omvandlas till ett milessystem som kan kopplas till förarens lön. Ett annat alternativ är att koppla appen till leasingföretaget.

Installation av Infobric och liknande företag

Det är enkelt att installera enheter från Infobric och andra företag som erbjuder automatiserade körjournaler. Enheten monteras in på olika delar av bilen beroende på vilket företag man väljer och en bilmekaniker kan hjälpa med installationen. Efter det är det bara att sätta igång och ladda ner en app där man får en sammanställning av alla resor samt den kompletta körjournalen som följer Skatteverkets krav.

I appen kan man:

  • Se vad alla tjänstebilar som är kopplade till företaget gör i realtid
  • Påverka ersättningen angående förmåner till föraren
  • Samla alla fordons avtal på en och samma plats

Företag som Infobric kan förenkla arbetet med att ha tjänstebilar för företag som måste hålla koll på mycket samtidigt. Det blir enklare och mer överskådligt att ha allt samlat i en app i mobilen. Dessutom så kan det kännas betryggande att allt registreras automatiskt så man vet att någon resa aldrig glöms bort att läggas till i körjournalen.