Frågor och svar om ABAX – den digitala körjournalen

25 augusti, 2021 0 Av webmaster

ABAX är en av de mest välkända aktörerna på marknaden. I den här texten samlar vi ett par vanliga frågor och svar – för den som vill lära sig lite mer.

Hur ser prissättningen ut för ABAX?

Det är svårt att på förhand säga vad ABAX kommer att kosta just för dig. Det beror på faktorer som:

  • Hur många fordon det rör sig om
  • Vilka typer av fordon det är
  • Nivå av säkerhet

Det kan potentiellt bli dyrare och billigare än andra aktörer – beroende på dina behov. Det bästa är att ta kontakt med företaget för att få veta exakt vad det skulle kosta just för dig.

Hur kan de monteras?

ABAX monteras på bilbatteriet. Det är den enda monteringslösningen som de erbjuder. För många fungerar det fint, men vill man ha andra anslutningsmöjligheter kan det vara en idé att titta på andra körjournaler på marknaden.

Som exempel kan WorkMirror nämnas, som erbjuder montering via OBD-enhet. Montering via OBD-enhet är uppskattat eftersom det både går snabbt och är enkelt. Föraridentifiering består som regel av en annan enhet, som till exempel kan monteras i bilens cigarrettuttag (12 V).

Är de ISO-certifierade?

ABAX har tre ISO-certifieringar:

  • ISO 9001. Den här certifieringen handlar om kvalitetssäkring. Företaget som får det ska leverera produkter av hög kvalitet till kunderna, som ska ge en god nivå av tillfredsställelse.
  • ISO 27001. Den här certifieringen handlar om informationssäkerhet, vilket kanske är särskilt viktigt när det gäller digitala produkter som samlar information om enhetens användare (GPS-spårare).
  • ISO 14001. ISO 14001 handlar om miljö. Ett företag med den här certifieringen ska följa vissa miljöregler.

Säljer ABAX förarID separat eller i samma enhet?

De säljer den separat, vilket ger att man måste ha två enheter för full funktionalitet. Det finns ett par andra aktörer på marknaden där de säljs i samma enhet, vilket potentiellt gör användningen lite smidigare. WorkMirror är ett exempel på en sådan aktör. De säljer GPS-enheter med förarID som kan monteras i bilens cigarettuttag.

Hos ABAX är förarID istället klassat som en tilläggstjänst. Om det är möjligt att teckna den separat som en egen tjänst eller inte framgår inte av deras webbplats. Kunder som främst är ute efter den funktionen bör kanske vända sig någon annanstans.