Hyra liten skåpbil – via app

28 februari, 2022 0 Av webmaster

Hyra liten skåpbil via app? Ja, det är faktiskt full möjligt, åtminstone på vissa platser i landet. I den här texten ges ett exempel från ett företag som erbjuder sina tjänster i Göteborg med omnejd – där kunden via en app i telefonen kan hyra en liten skåpbil och lastbilar på ett enkelt och smidigt sätt.

Hyra liten skåpbil med telefonen

Hyra en liten skåpbil för flytt eller transport av stora föremål? För den som bor i Göteborgsområdet finns ett enkelt sätt att göra det och det är genom att ladda ned en app till telefonen. Med appen går det att hitta och hyra liten skåpbil direkt, så vida det finns en ledig för stunden. Om inte så går det att boka en bil till ett senare tillfälle, även det direkt i appen.

För att kunna hyra en bil behövs alltså det aktuella företagets app laddas ned till telefonen, och därefter behöver ett konto registreras. När det är gjort är det bara att logga in och kolla på kartan som dyker upp efter lediga bilar. Detta företag erbjuder små skåpbilar, men även:

  • Mellanstor skåpbil
  • Stor skåpbil

Bilen som önskas bokas alltså direkt i appen och den används även för att låsa upp den bokade bilen. Nyckeln återfinns i handskfacket och sedan är det bara att tuta och köra.

Vanliga frågor

Att hyra liten skåpbil, eller kanske en stor, via app är säkerligen nytt för många och därmed kan det finnas en del frågor. Nedan finns svaret på några av dom.

Vad krävs för att hyra liten skåpbil på detta sätt? 
Kraven hos just detta företag är att den som hyr bilen ska vara 18 år fyllda, samt ha ett svenskt B-körkort.

Behöver bilarna tankas efter användning? 
Nej, detta företag sköter all tankning av bilarna och det ingår i hyran. Om den som hyr bilen däremot kör en längre sträcka och behöver tanka så skickas kvittot till företaget och beloppet dras av från bilhyran.

Vad händer om föraren / den som hyrt bilen för en fortkörnings, – eller parkeringsböter? 
Företagets system uppmärksammas vid eventuella böter och det är föraren som står för bötesbeloppet. Föraren kommer även debiteras för en administrativ avgift i samband med detta.

Vad gäller vid eventuell trängselskatt?
Trängselskatt ingår i hyran av bilen och är inget som tillkommer.