Så ökar du värdet på din bil

5 maj, 2020 0 Av webmaster

Idag blir det allt mer vanligt att man väljer att sälja vidare sin bil då man själv är intresserad av att köpa en annan variant. Det finns många fördelar med att sälja vidare sin bil, inte minst av den anledningen att priserna ofta är mycket lägre och att utbudet både kan vara unikt och prisvärt. I och med det stora intresset av att köpa och sälja begagnade bilar finns det exempelvis många bilhandlare i Karlstad som också sysslar med det i sin verksamhet, som du då kan ta hjälp av om du inte vill hantera bilaffären på egen hand.

Om du ska sälja din bil kan det vara bra att lägga lite tid och engagemang i att fixa till den och göra den riktigt trevlig, för trots att din bil då anses vara begagnad finns det goda möjligheter att öka värdet och få till en riktigt bra affär. Vi tipsar om hur du kan göra för att öka värdet på din bil, alltså trots att den är begagnad!

 

Öka värdet på din bil – så gör du

Oavsett vilken bil du ska sälja, hur den ser ut, hur mycket du har använt den och hur långt den har gått så finns det flera saker som du kan göra för att öka värdet på din bil. Detta gäller både när du ska sälja bilen på egen hand och om du ska sälja den via en bilhandlare i Karlstad.

Andrahandsvärdet kan ofta bli mycket högre än vad man tror just på grund av att intresset på andrahandsmarknaden är väldigt stort, och då kan det ju vara värt att investera i att fixa till bilen innan försäljning för att få bästa möjliga affär. Här har ni våra bästa tips:

 • Gör en noggrann städning både ute och inne
  Ett steg som kan göra rätt stor skillnad i värdet på din bil är om du gör en ordentlig storstädning av både innanmätet och utsidan innan du lägger ut den till försäljning. Ju fräschare och ”nyare” din bil ser ut desto bättre är det första intrycket, vilket i sig ofta lockar fler intressenter.Se till att rengöra golv, mattor, säten, väggar, kontrollpanel, växelspak, däck och fälgar, och se verkligen till att komma åt i alla små hörn och kanter för att få till den perfekta helheten runt och i hela bilen!
 • Åtgärda mindre repor och skador
  Om din bil är skadad eller ”fel” på något sätt är det viktigt att du åtgärdar detta. Även mindre skador och repor så som stenskott och sprickor på rutan kan vara av stort värde, något som inte heller alltid kräver stora renoveringar.
 • Ta bort dålig lukt
  Skulle det visa sig att din bil har en lite unken eller ofräsch doft är detta också något du bör ta itu med innan du tar den vidare för försäljning. Det är inte särskilt uppskattat om en intresserad bilköpare ska testköra den och sen möts av en oönskad doft.
 • Fixa tillbehören och utrustning
  Något som väldigt många bilköpare ofta har bra koll på är just tillbehören och utrustningen i bilen, något som i sig också har en står påverkan på bilens värde. Om något tillbehör eller någon del av utrustningen inte fungerar som den ska bör detta fixas till, och trots att det kan kosta dig en del kan det verkligen vara värt det för helhetsvärdet av bilen!