Värsta misstagen när du tvättar din bil

27 april, 2020 0 Av webmaster

Tvätta bilen på egen hand, det går ofta rätt bra. Men det går att göra bort sig och det en hel del. Det finns ett visst antal misstag som kan bli jobbiga så väl som kostsamma för din del Här är ett par av de misstagen och hur du ska göra för att undvika dem. Ett sätt att inte göra dessa misstag är att lämna in bilen för biltvätt Örebro och få bilen tvättad av proffs.

Undvik gammal tvättsvamp

Ett misstag som en del gör, det är att använda en gammal tvättsvamp när bilen ska tvättas. Den kan förvisso se ny ut, men även om du ser till att skölja den noga så kan det vara fullt med grus, sand eller stenar i den. Det kan repa lacken och det kan bli dyrt för din del. Att köpa en ny svamp kostar inte många kronor. Tänk även på att under tiden du tvättar och tappar svampen, kasta den och ta en ny! Alternativt kan du satsa på en rekond Örebro. Då blir bilen ren både på utsidan och insidan.

Tvätta inte bilen i solljus eller på gatan

Även om det är skönt att stå ute i solen när du ska tvätta din bil, så är det så att solljuset kan göra att en del av de medel du använder blir skadliga för bilen. De kan skada lacken om det blir för varmt. Du ska inte heller stå ute på gatan när du tvättar. Det eftersom när du tvättar så rinner olja, avfettningsmedel med mera rätt ut i naturen. Det kan vara idé att boka en biltvätt i Örebro istället, så att bilen tvättas på rätt ställe.

Andra saker att undvika när du tvättar bilen

Det finns flera saker till du bör undvika om du ska tvätta bilen på egen hand. Du bör till exempel inte använda diskmedel, det är bättre med ett riktigt bilschampo. Det för att få en bra bilvård Örebro. Tvätta inte heller motorn på egen hand, det är risk att skada den. Det är bättre att få en biltvätt i Örebro så att det görs på rätt sätt. En annan sak många struntar i att göra, efter en tvätt, det är vaxningen. Men det kan vara bra att göra det, så att bilen håller sig ren längre. Missa inte heller att tvätta fälgarna, även om det är svårt, för ju längre du väntar, desto svårare är de att få rena.